Köszöntjük oldalunkon!

Ismerjen meg bennünket a menüpontok segítségével és ha kedvet érez, látogasson el hozzánk

Száncsengés és böllérverseny

a régió legnagyobb igazi hamisíthatatlan böllérversenye, amelyre országon innen és túl várjuk a jelentkezőket, érdeklődőket.

Szent Hubertus Vadászbúcsú

Szent Hubertus Vadászbúcsú és "Erdők-mezők asztala" Vadgasztronómiai Fesztivál

BÖLLÉRVERSENY

SZÁNCSENGÉS ÉS BÖLLÉRVERSENY 2017. JANUÁR 14. (SZOMBAT) 600 - 1900

NAPKOR, NAPKORONA UDVARHÁZ RENDEZVÉNY ÉS FESZTIVÁLKÖZPONT

Verseny:  Hagyományos mangalica házi feldolgozása

- Csapatmunka minősítés (marketing)

- Böllérmunka minősítés

- Húselőkészítés füstölésre, hűtésre

Húsfeldolgozás, disznótoros készítmények;

- toroskáposzta

- hurka-kolbász

- fogópálinka

- forralt bor minősítés

Versenyfeltételek:

- Nevezési díj: 30.000.- Ft, illetve lehetőség szerint különdíj felajánlása, melyet a zsűri ítél oda.

- A nevezési díjat 2017. január 11-ig, mely időpont egyben a nevezés határideje is a Napkorona Hagyományörző Lovas és Lövész Egyesület 68800099-11113993 Szabolcs Tak.Szöv. számlaszámára kell átutalni „böllérverseny nevezési díj” megnevezéssel.

- A csapatok egységesen 10 belépőjegyet (karszalagot) kapnak. Amennyiben a csapat létszáma nagyobb, úgy lehetőség van előre megvásárolni a belépőjegyeket. A rendezvény napján a területre már csak karszalaggal lehet belépni.

- A hozott sertés marhalevéllel, állategészségügyi bizonyítvánnyal, - állatorvosi igazolással és azonosítható fülszámmal legyen ellátva, valamint a Mangalica Szövetség tanúsítványával.

- A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

- Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

- A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

- Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). A mangalica sertés kábítása 630 – 730 óra között folyamatos.

- A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

- A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt ATEV megsemmisítésre át kell adni.

- Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat.

- A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.

- A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

- A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba hozhatják, kizárólag a szervezők által egységesen 500.-Ft-ért értékesített gasztrojegy ellenében. Az adagok árát a gasztrojegy egységárához viszonyítva kell meghatározni, pl: 1 adag toroskáposzta 1 gasztrojegy, 1 adag kolbász 2 gasztrojegy stb. Az árakat és az adagok mennyiségét a csapatok saját megítélésük szerint alakítják. A rendezvény végén a gasztrojegyek beváltásra kerülnek a szervezőnél számla ellenében, mely összegből 30 %  a szervezőt illeti meg.

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

- víz

- Mangalica napi áron (650Ft/kg + Áfa)

- 230 V csatlakozási lehetőség

Minden versenyző saját maga biztosítja: sátrat és egyéb eszközöket, felszereléseket.

Sátrakat és egyéb felszereléseket 2017. január 11-től legkésőbb2016. január 13-ig (péntek) a helyszínre kell vinni és elhelyezni. Az őrzésről gondoskodunk.

Díjak:

- közönségdíj a legnépszerűbb csapatnak

- a böllérek legjobbja

- a legjobb hurka

- a legjobb toros

- a legjobb kolbász

- a legjobb fogópálinka

- a legjobb forralt bor

Támba Miklós
Rendezvény főszervezője

Jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

A böllérverseny képgalériáinak megtekintéséhez kattintson ide!