HAGYOMÁNYŐRZÉS

"A néphagyományban több ezer éves bölcsesség van és ez a jövő számára útmutatás."

/Andrásfalvy Bertalan/

A Napkorona Hagyományörző Lovas és Lövész Egyesület elkötelezett híve a hagyományok ápolásának, azok fenntartásának és továbbvitelének. Ennek szellemében minden olyan tevékenységet támogatunk, amelyben a hagyományőrzés szerepel, legyen szó gasztronómiáról vagy táncról vagy dalról.

Fontosnak tartjuk a már megismert értékeink továbbvitelét, fiatalabb generációval történő megismertetését. Tesszük ezt többek között a méltán országos hírnek örvendő, 2016-ban már XV. alkalommal megrendezett Nemzetközi Böllérverseny alkalmával is. Mind az ételek feldolgozásában és tálalásában, mind a megjelenésben is kérjük a résztvevőket, hogy az adott földrajzi területről érkezők az ott megtalálható hagyományokat jelenítsék meg a fentiekben is.

Lehetőséget biztosítunk táncházak szervezéséhez is, hiszen tudjuk, elődeinknek ezen táncházak alkalmával volt lehetőségük közösségi kapcsolatok kialakítására és később azok ápolására is.