Ne spórolj a hőszigeteléssel!

Hőszigetelés

Sok an gondolkodnak úgy egy építkezés során, hogy csak készüljön el, legyen elég a pénz rá, és oldjunk meg mindent viszonylag takarékosan. Épp emiatt spórolnak a hőszigetelés vastagságán is, ami egyébként pedig hosszútávon igencsak rossz döntés.

A hőszigetelés a ház azon összetevője, amivel hosszú távon a lehető legtöbbet spórolhatjuk. Télen alacsonyabb lesz a fűtési költségünk, így évről évre újabb és újabb forintokat takaríthatunk meg. Nyáron pedig a hűtésen tudunk ezzel spórolni, hiszen egy jól szigetelt és árnyékolt ház esetén sokkal kevesebbet kell légkondícionálni, sőt, akár teljesen el is hagyható a légkondícionáló.

Épp ezért, már a ház tervezési fázisában a tervezővel gondosan át kell beszélni a lehetőségeket, és kiszámolni, hogy a hőszigetelés vastagságának növelésével mennyi megtakarítás érhető el éves szinten.

Azt is fontos tudni, hogy utólag a hőszigetelés vastagságát növelni már igen költséges, így jobb, ha eleve egy megfelelő vastagságú hőszigetelést választunk, ami akár több 10 éven át is megtakarítást jelent majd számunkra.

Megosztás