Tetőszerkezetek előnyei

Szeglemezes tető

Házépítés előtt a tervezés során több dologban is fontos döntést kell hoznunk. Az egyik ilyen, a megfelelő tetőszerkezet kiválasztása.

Sokan a hagyományosan ácsolt tetőre voksolnak, aminek az elemeit a helyszínen az ácsok vágják méretre, és helyben készül el minden.

Ennél kicsit modernebb, ha a tetőt elemeket előre megtervezik, és CNC marással készítik el. Ezt követően az elemeket a helyszínen már minden további vágás nélkül, mint a legót, így építhetik össze az ácsok.
Ez kicsit költségesebb megoldás, azonban biztos minden szépen stimmelni fog, és legtöbbször minőségibb faanyagot is használnak az ilyen jellegű faipari munkára.

A legolcsóbb, és leggyorsabb kivitelezést a szeglemezes tetőszerkezet jelentheti, ami egy modern technológia. Minőségi alapanyagokból úgynevezett rácsos tartókat készítenek méretre, majd ezeket a helyszínen csak a helyükre emelik, és megfelelően rögzítik. Statikailag, terhelhetőség szempontból semmivel sem rosszabb ez a megoldás az előbbieknél, viszont árban, és kivitelezési időben ez lesz a legjobb.

Megosztás